Blog

S ponosom vam sporočamo, da je Rdeči Cuvée Prestige, letnik 2013 prejel srebrno medaljo na prestižnem mednarodnem ocenjevanju Concours Mondial de Bruxelles, ki je letos beležil rekordne rezultate.
Na ocenjevanje je prispelo kar 9080 vin iz 50 različnih držav.

Preberi več
Vinakras 14. 04. 2017 10:52 Novice

Med 9.4. in 12.4.2017 je v Veroni potekal Vinitaly. Eden največjih svetovnih vinskih sejmov, je letos praznoval že 51. rojstni dan, na njem pa se je na 100.000 m2 predstavilo več kot 4270 kleti iz 30 različnih držav. Izbrana vina je okušalo 128.000 obiskovalcev, ki so prispeli iz kar 142 različnih držav.

Preberi več

Vljudno vabljeni v našo družbo dne, 21.4.2017 ob 19:00.
Skupaj bomo okušali dobrote Krasa - tokrat na prav poseben način. Pridružite se nam in preživite prijeten večer v odlični družbi. Vljudno vabljeni!

Preberi več

S ponosom vam sporočamo, da smo na mednarodnem ocenjevanju vin Finger Lakes prejeli 3 srebrne medalje.
Vsa tri nagrajena vina so iz naše ekskluzivne linije vin Prestige. Preverite katera vina so prepričala strokovno komisijo.

Preberi več

Med 19. in 21. marcem, se je v nemškem Düsseldorfu odvijal največji svetovni sejem vina in žganih pijač – Prowein. Letos se ga je udeležilo 6.500 razstavljavcev iz 60 držav, obiskalo pa ga je 58.500 obiskovalcev iz 130 držav. Na njem se je v okviru Vinske družbe Slovenije, predstavila tudi klet Vinakras Sežana, s svojo ponudbo vin iz linije Prestige. Več o sejmu si lahko preberete v nadaljevanju.

Preberi več

V torek, 7. marca 2017 je potekalo tekmovanje Sommelierska selekcija 2017, kjer je 29 članska strokovna komisija ocenjevala in izbirala vina, ki se najbolje podajo k posameznim predhodno razpisanim jedem. Komisija je bila sestavljena iz izkušenih in priznanih sommelierjev, z nazivom sommelier vinski svetovalec druge ali tretje stopnje. V letošnjem letu se je na tekmovanje prijavilo 58 vinarjev, ki so skupno prijavili 173 različnih vin. Med izbranimi vini, ki so prepričala strokovno komisijo in obenem zadostila merilom iz strogega pravilnika sta tudi dve vini iz kleti Vinakras Sežana.

Preberi več
Vinakras 14. 03. 2017 18:04 Novice

V nedeljo in ponedeljek, 12. in 13. marca 2017, je v kongresnem centru Hotela Slovenija v Portorožu potekal festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalke in obiskovalci so izbirali med 120 vzorci malvazij, največje zanimanje so pritegnile nagrajene malvazije, med katerimi je tudi Malvazija Prestige, letnik 2013.

Preberi več

Vljudno vabljeni na VINSKO KULINARIČNI VEČER: ˝MESNINE KRASA – BELO ALI RDEČE VINO?˝
V družbi izkušenega sommelier-ja bomo preverili ali resnično velja pravilo, da so: ˝RDEČA VINA EDINA PRAVA IZBIRA OB MESNINAH.˝

Preberi več

Podprite prizadevanja vseh Kraševcev in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS pri izvedbi promocijskega dogodka v Bruslju z naslovom: Vino Teran – zgodba o Krasu, zgodba o prihodnosti.

Preberi več

Podprite Civilno iniciativo za spoštovanje zaščite vina teran in izpolnite pristopno izjavo. Zavedati se moramo, da je od zaščite vina teran odvisna naš bodočnost, razvoj Krasa in tudi spoštovanje, do naših prednikov, ki so nam s težkim delom in garanjem oblikovali to našo kraško krajino in te edinstvene pridelke Krasa.

Preberi več
Loading...