STAROSTNA OMEJITEV


Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

 

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

VSTOPI

 

vinakras-logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo-enološki-laboratorij

 

 

 

 

Vsako leto nas narava obdari, enkrat z bolj, drugič z manj obilnim in zdravim grozdjem. Za dosežen optimalni končni rezultat je potrebno veliko vinogradniškega dela. Trgatvi sledi kletarjenje. Nesmiselno se je zanašati na čisto srečo. Pravočasna informacija o stanju vina nam prihrani marsikatero skrb.

Pri tem vam lahko pomagamo mi. Na podlagi večletnih enoloških izkušen vam vino ustrezno analiziramo in glede na rezultate analize vam svetujemo pri nadaljnjih korakih.

 

Želimo vam veliko uspeha in veselja pri kletarjenju in pripravi odličnih vin.

 

 

 

Enološki laboratorij Vinakras Sežana

Sejmiška pot 1a, 6210 Sežana

 

Telefon:

 + 386 (0) 5 73 13 461

 

 

  

Ponedeljek - Petek:

10:00 – 14:00


 

Sobota/Nedelja/Prazniki: Zaprto


Vzorce za analizo se  dostavi izključno v Prodajalno vin Sežana v času delovnega časa prodajalne.


  

 
 
 
 
 

Spoštovani.


Enološki laboratorij spet posluje po objavljenem delovnem času.


Enologija
 
 
 
 
 AKTUALNO
 


Vzorce za analizo se dostavi v Prodajalno vin Sežana (notranje dvorišče Vinakras). 

Prodajno osebje bo izpolnilo v naprej pripravljen obrazec. Potrebovali bomo vaše podatke in  vrsto analiz, ki jih želite, da jih izvedemo.  Dostavljene vzorce bomo primerno skladiščili do izročitve v enološki laboratorij v analizo.

Plačilo storitev analiz se izvede takoj v Prodajalni vin Sežana.

Praviloma bodo rezultati analiz znani že naslednji delovni dan. V času izjemnega povpraševanja po naših laboratorijskih storitvah se lahko čas izvedbe podaljša za največ 3 delovne dni.

O rezultatih analiz boste obveščeni telefonsko ali po e-pošti. Posoda, v kateri ste prinesli vzorec, naj bo za enkratno uporabo. Posod praviloma ne vračamo.

 

Prodajalna vin posluje od ponedeljka do petka med 9:00 in 17:00 uro, v sobotah med 9:00 in 13:00 uro. Priporočamo, da vzorce dostavljate v delovnikih med 9:00 in 12:00 uro.


Informacije o poslovanju dobite na telefonski številki 05 73 13 471 ali 051 267 800.


Priporočamo se za naše storitve.

 

Ekipa enološkega laboratorija Vinakras

 

 

Za uspešno izvedbo analize vina je potrebno upoštevati nekaj napotkov. Na prvem mestu je ustrezna posoda v katero boste natočili vzorec vina za analizo. Za ta namen uporabite čisto steklenico ali plastenko brez vonja ali drugih primesi. Optimalna količina vina za analizo je približno 0,2 - 0,3 litra. Za potrebe BENTOTEST-a - čiščenje potrebujemo vzorec volumna 1 liter.


 KOMPLETI ANALIZ:


  • PAKET TERAN MLADO VINO - (skupne kisline, jabolčna kislina, mlečna kislina, alkohol, pH)
  • PAKET BELO MLADO VINO - (skupne kisline, alkohol, prosti SO2)
  • PAKET RAZKIS - (jabolčna kislina, mlečna kislina, pH)
  • PAKET SOK  - (Oe ali °Brix, skupne kisline, pH)

 

POSAMEZNE ANALIZE:


  • Oe ali °BRIX
  • SKUPNE KISLINE
  • JABOLČNA KISLINA
  • MLEČNA KISLINA
  • ALKOHOL
  • REDUCIRAJOČI SLADKOR
  • PROSTI SO
  • SKUPNI SO2
  • HLAPNE KISLINE
  • pH
  • BENTOTEST - ČIŠČENJE (za analizo potrebujemo 1 liter vina)

   

 

 

 NOVO OD 04.10.2023

 

ČLANI KMETIJSKE ZADRUGE VINAKRAS Z.O.O. IZKORISTITE

10 % POPUST

 

Članom kmetijske zadruge Vinakras z.o.o. Sežana, ki imajo zlato kartico ugodnosti, nudimo 10% POPUST na vse analize.

 

 

 

 

 

 

Praviloma so rezultati analiz znani že isti ali naslednji delovni dan. V času povečanega obsega dela, je rok za izdajo analiznih izvidov 3 delovne dni od prejetja vzorca v laboratorij. Analize opravljamo in izdajamo le v času uradnih ur laboratorija.

V želji, da bi naše delo še bolje opravljali, vas vljudno prosimo, da spoštujete delovni čas laboratorija.     

 

Hvala za razumevanje.


 

 

Za več zanimivih vsebin iz področja vinogradništva in vinarstva sledite spodnji povezavi: 

 

NASVETI ENOLOGA


 

 

Loading...