STAROSTNA OMEJITEV


Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

 

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

VSTOPI

 

vinakras-logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo-enološki-laboratorij

 

 

 

 

Vsako leto nas narava obdari, enkrat z bolj, drugič z manj obilnim in zdravim grozdjem. Za dosežen optimalni končni rezultat je potrebno veliko vinogradniškega dela. Trgatvi sledi kletarjenje. Nesmiselno se je zanašati na čisto srečo. Pravočasna informacija o stanju vina nam prihrani marsikatero skrb.

Pri tem vam lahko pomagamo mi. Na podlagi večletnih enoloških izkušen vam vino ustrezno analiziramo in glede na rezultate analize vam svetujemo pri nadaljnjih korakih.

 

Želimo vam veliko uspeha in veselja pri kletarjenju in pripravi odličnih vin.

 

 

 

Enološki laboratorij Vinakras Sežana

Sejmiška pot 1a, 6210 Sežana

 

Telefon:

 + 386 (0) 5 73 13 461

 

 

  

Ponedeljek - Petek:

9:00 – 15:00


 

Sobota/Nedelja/Prazniki: Zaprto


Vzorce za analizo se do preklica dostavi izključno v Prodajalno vin Sežana.

  

 
 
 AKTUALNO

Cenjene stranke enološkega laboratorija obveščamo, da bo enološki laboratorij od 26.06.2023 do preklica opravljal le analize prostega in skupnega žvepla. Trenutno je naprava za analiziranje na letni validaciji.
 
 
Prosimo za razumevanje.

 

 

Spoštovani!


Do preklica se vzorce za analizo dostavi v Prodajalno vin Sežana (notranje dvorišče Vinakras). 

Prodajno osebje bo izpolnilo v naprej pripravljen obrazec. Potrebovali bomo vaše podatke in  vrsto analiz, ki jih želite, da jih izvedemo.  Dostavljene vzorce bomo primerno skladiščili do izročitve v enološki laboratorij v analizo.

Plačilo storitev analiz se izvede takoj v Prodajalni vin Sežana.

Praviloma bodo rezultati analiz znani že naslednji delovni dan. V času izjemnega povpraševanja po naših laboratorijskih storitvah se lahko čas izvedbe podaljša za največ 3 delovne dni.

O rezultatih analiz boste obveščeni telefonsko ali po e-pošti. Posoda, v kateri ste prinesli vzorec, naj bo za enkratno uporabo. Posod ne vračamo.

 

Prodajalna vin posluje od ponedeljka do petka med 9:00 in 17:00 uro, v sobotah med 9:00 in 13:00 uro. Priporočamo, da vzorce dostavljate v delovnikih med 9:00 in 12:00 uro.


Informacije o poslovanju dobite na telefonski številki 05 73 13 471 ali 051 267 800.


Priporočamo se za naše storitve.

Ostanimo zdravi!

 

Ekipa enološkega laboratorija Vinakras

 

 

Za uspešno izvedbo analize vina je potrebno upoštevati nekaj napotkov. Na prvem mestu je ustrezna posoda v katero boste natočili vzorec vina za analizo. Za ta namen uporabite čisto steklenico ali plastenko brez vonja ali drugih primesi. Optimalna količina vina za analizo je približno 0,2 - 0,3 litra. Za potrebe BENTOTEST-a - čiščenje potrebujemo vzorec volumna 1 liter.


 KOMPLETI ANALIZ:


  • KOMPLET ANALIZE GROZDJA - (sladkor, skupne kisline, hlapne kisline, pH)
  • KOMPLET ANALIZE VINA - (skupne kisline, jabolčna kislina, mlečna kislina, alkohol, pH)

 

 

 

IZKORISTITE 10 % POPUST

 

Članom kmetijske zadruge Vinakras z.o.o. Sežana in članom Konzorcija kraških pridelovalcev terana nudimo 10% POPUST pri naročilu:

• KOMPLETA ANALIZE GROZDJA (sladkor, skupne kisline, hlapne kisline, pH)

ali

• KOMPLETA ANALIZE VINA (skupne kisline, jabolčna kislina, mlečna kislina, alkohol, pH). 

 

 

 

POSAMEZNE ANALIZE:


  • SKUPNE KISLINE
  • JABOLČNA KISLINA
  • MLEČNA KISLINA
  • ALKOHOL
  • REDUCIRAJOČI SLADKOR
  • PROSTI SO
  • SKUPNI SO2
  • HLAPNE KISLINE
  • pH
  • BENTOTEST - ČIŠČENJE

   

 

 

 

Praviloma so rezultati analiz znani že isti ali naslednji delovni dan. V času povečanega obsega dela, je rok za izdajo analiznih izvidov 3 delovne dni od prejetja vzorca v laboratorij. Analize opravljamo in izdajamo le v času uradnih ur laboratorija.

V želji, da bi naše delo še bolje opravljali, vas vljudno prosimo, da spoštujete delovni čas laboratorija.     

 

Hvala za razumevanje.


 

 

Za več zanimivih vsebin iz področja vinogradništva in vinarstva sledite spodnji povezavi: 

 

NASVETI ENOLOGA


 

 

Loading...