STAROSTNA OMEJITEV


Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

 

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

VSTOPI

Penine

Linija PENINE


Vina iz linije PENINE so peneča se vina pridelana iz osnovnega kakovostnega ali vrhunskega vina. Za pripravo naših penin uporabljamo tri različne metode:

- Klasična metoda

- Tankovska ali Charmat metoda

- PET-NAT ali ancestralna metoda 1. KRAŠKA PENINA
  KRAŠKA PENINA

  Charmat metoda

  Kraška penina je pridelana iz vina teran PTP po tankovski metodi. Intenzivna rdeča barva z vijoličnimi odtenki, arome drobnega rdečega sadja in bogat okus izražajo značilnosti terana PTP obogatenega s prijetnimi mehurčki.

  Poglej podrobnosti

 2. MARMORNA PENINA
  MARMORNA PENINA

  Charmat metoda

  Marmorna penina je pridelana na Krasu iz sort malvazija, chardonnay in sauvignon po tankovski metodi. Živahna rumena barva z zlatimi odtenki, sadne arome izpopolnjene s cvetličnimi niansami in poln okus tvorijo z nežnimi mehurčki popolno harmonijo.

  Poglej podrobnosti

 3. ROSÉ PENINA
  ROSÉ PENINA

  Charmat metoda

  Rose penina je pridelana na Krasu iz sort refošk, merlot in cabernet sauvignon po tankovski metodi. Odlikujejo jo nežna rdečkasta barva, sadni vonj, ki spominja na malino, češnjo in zrelo jagodičevje ter prefinjen okus oplemeniten z iskrivimi mehurčki.

  Poglej podrobnosti

 4. BELA PENINA PRESTIGE
  BELA PENINA PRESTIGE

  Klasična metoda

  Penino iz avtohtone kraške sorte vitovske grganje odlikuje zlato rumena barva. Sortne arome bele breskve in dozorele hruške dopolnjujejo prefinjene, z dolgotrajnim zorenjem na finih drožeh pridobljene, arome po praženih lešnikih in kruhovi skorji. Nežen in uravnovešen okus ter uglajeni mehurčki vse povezujejo v prijetno penino.

  Poglej podrobnosti

 5. RDEČA PENINA PRESTIGE
  RDEČA PENINA PRESTIGE

  Klasična metoda

  Rdeča penina PRESTIGE je pridelana iz vina teran PTP po klasični metodi. Barva je rubinasto rdeča, vonj spominja na polno dozorelo rdeče sadje in skorjo sveže pečenega kruha. Značilnosti terana PTP, oplemenitene z dolgim zorenjem na finih drožeh v steklenici, se izražajo v elegantnih mehurčkih, popolni harmoniji okusa in bogatem pookusu.

  Poglej podrobnosti

 6. NATUR
  NATUR

  Ancestralna metoda

  Peneče se vino Natur je pridelano po ancestralni metodi (»pet-nat«) iz avtohtone sorte vitovske grganje. Stekleničeno je v zadnji fazi fermentacije, brez nikakršnih dodatkov, zato je vsaka steklenica unikatna. Vsem je skupno le to, da izražajo značilnosti sorte v vseh njenih aspektih. Bledo rumena barva, motna, s prisotnostjo usedlin, ki so odraz teh... Poglej podrobnosti

Loading...