STAROSTNA OMEJITEV


Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

 

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

VSTOPI

Blog

Vinakras 7. 03. 2019 23:55 Novice

Drage dame, ob dnevu žena vam voščimo vse najlepše! Preživite čudovit dan.

Preberi več

Brez vinogradništva si je kraško kulturno krajino težko predstavljati. Vendar pa je tudi na Krasu vinogradništvo ogroženo zaradi številnih dejavnikov. Z željo, da bi leta 2025 več ljudi s teranom ne le preživelo, ampak tudi dostojno živelo, so v zadrugi Vinakras Sežana pripravili posvet o prihodnosti vinogradništva na Krasu.

Preberi več

Vsem cenjenim strankam ter poslovim partnerjem želimo vesele božične praznike in mnogo uspehov v prihajajočem letu.

Preberi več
Vinkras 27. 11. 2018 10:58 Novice

V torek, 27.11.2018 zjutraj je v koperskem studiu Rtv Slovenija zadišalo po odličnih jedeh. In kako lepše oplemenititi izbrane jedi, kot s kozarcem izbranih vin? Tokratni gost je bil Marjan Colja - direktor Vinakras Sežana, ki je z voditeljico Erter Pust spregovoril o Teranu, poslovnem potovanju po Kitajski ter projektu Agrotur II...

Preberi več
Vinakras 19. 11. 2018 11:01 Novice

Slovenski festival vin se je letos vrnil h koreninam, na lokacijo, kjer se je pred 21 leti tudi pričel. V Veliki sprejemni dvorani in v prvem preddverju Cankarjevega doma je 15. in 16. novembra tako potekal največji in najprestižnejši dogodek za ljubitelje vin pri nas.

Preberi več

V Hong Kongu je med 8. in 10. novembrom potekal eden največjih in najpomembnejših sejmov s področja promocije vina, alkoholnih pijač in prehrambnih proizvodov v Aziji »Hong Kong International Wine & Spirits Fair«. Vinakras Sežana se je sejma udeležila že tretje leto zapored.

Preberi več
Vinakras 8. 10. 2018 12:39 Novice

V petek, 05.10.2018 se je v vinogradih Vinakras v Svetem pri Komnu odvijala slavnostna trgatev Terantona. Kot je povedal Marjan Colja, direktor Vinakras Sežana je zgodba Terantona z zadrugo Vinakras tesno prepletena. ˝Vinakras je bila namreč prva klet na Krasu, ki je pričela leta 1980 z zorenjem Terana v lesenih sodih. Zaradi specifičnih zahtev mora grozdje za Teranton dosegati visoke kriterije. Trgatve Terantona so zato posebne priložnosti, ki jih obeležujemo le ob najboljših letinah.˝

Preberi več

Kras se je predstavil na največjem avstrijskem ljudskem praznovanju, ki se je v nedeljo, 16. septembra, odvijal v centru starega mestnega jedra v Gradcu. S svojo raznoliko turistično in kulinarično ponudbo je pritegnil zanimanje številih obiskovalcev.

Preberi več

V petek, 14.09.2018 je v središču Ljubljane dišalo po Primorski - s pokušino dobrot iz mlečnih izdelkov, testenin, ribjih in mesnih jedi, mesnin, sveže zelenjave ter sonca polnih vin se je predstavilo 11 primorskih živilcev in zadrug. Med njimi seveda tudi Vinakras Sežana. Na prireditvi smo ljubitelje žlahtnih kapljic navduševali z rubinasto rdečim Teranom PTP Elite in zlato-rumeno Vitovsko Grganjo Elite.

Preberi več

Olga Knez je letošnja prejemnica plakete Srečka Kosovela, ki se podeli za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo in vidne dosežke s področja kulture ter umetnosti v občini Sežana in v širšem prostoru. Do Krasa in kraške pokrajine jo že od nekdaj veže velika ljubezen, zato sploh ne čudi dejstvo, da o tukajšnjih lepotah in dobrotah s tolikšnim zanosom in predanostjo piše in seznanja ljudi.

Preberi več
Loading...