STAROSTNA OMEJITEV


Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

 

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

VSTOPI

Blog

Vinakras 27. 03. 2019 17:33 Novice

Hotel Savoia Excelsior se je v nedeljo,17.3.2019 prelevil v vinski salon, absolutna protagonistka pa je bila rdeča kapljica. Letošnji Teranum se je začel dopoldne z degustacijo pod vodstvom »vinskega filozofa« Gaeja Saccoccia, nadaljeval pa popoldne, ko so obiskovalci pokušali vina kraških proizvajalcev.

Preberi več
Vinakras 27. 03. 2019 08:00 Novice

V sredo, 20. marca 2019 je v veliki dvorani Zavoda SloVino potekalo tekmovanje Sommelierska selekcija 2019. Za naklonjenost 31 članske sommelierske komisije se je potegovalo 218 različnih vin. Strokovna komisija je Teran Prestige letnik 2016 uvrstila v seznam vin, ki so priporočena k jedem iz govedine in divjačine.

Preberi več
Vinakras 7. 03. 2019 23:55 Novice

Drage dame, ob dnevu žena vam voščimo vse najlepše! Preživite čudovit dan.

Preberi več

Brez vinogradništva si je kraško kulturno krajino težko predstavljati. Vendar pa je tudi na Krasu vinogradništvo ogroženo zaradi številnih dejavnikov. Z željo, da bi leta 2025 več ljudi s teranom ne le preživelo, ampak tudi dostojno živelo, so v zadrugi Vinakras Sežana pripravili posvet o prihodnosti vinogradništva na Krasu.

Preberi več

Vsem cenjenim strankam ter poslovim partnerjem želimo vesele božične praznike in mnogo uspehov v prihajajočem letu.

Preberi več
Vinkras 27. 11. 2018 10:58 Novice

V torek, 27.11.2018 zjutraj je v koperskem studiu Rtv Slovenija zadišalo po odličnih jedeh. In kako lepše oplemenititi izbrane jedi, kot s kozarcem izbranih vin? Tokratni gost je bil Marjan Colja - direktor Vinakras Sežana, ki je z voditeljico Erter Pust spregovoril o Teranu, poslovnem potovanju po Kitajski ter projektu Agrotur II...

Preberi več
Vinakras 19. 11. 2018 11:01 Novice

Slovenski festival vin se je letos vrnil h koreninam, na lokacijo, kjer se je pred 21 leti tudi pričel. V Veliki sprejemni dvorani in v prvem preddverju Cankarjevega doma je 15. in 16. novembra tako potekal največji in najprestižnejši dogodek za ljubitelje vin pri nas.

Preberi več

V Hong Kongu je med 8. in 10. novembrom potekal eden največjih in najpomembnejših sejmov s področja promocije vina, alkoholnih pijač in prehrambnih proizvodov v Aziji »Hong Kong International Wine & Spirits Fair«. Vinakras Sežana se je sejma udeležila že tretje leto zapored.

Preberi več
Vinakras 8. 10. 2018 12:39 Novice

V petek, 05.10.2018 se je v vinogradih Vinakras v Svetem pri Komnu odvijala slavnostna trgatev Terantona. Kot je povedal Marjan Colja, direktor Vinakras Sežana je zgodba Terantona z zadrugo Vinakras tesno prepletena. ˝Vinakras je bila namreč prva klet na Krasu, ki je pričela leta 1980 z zorenjem Terana v lesenih sodih. Zaradi specifičnih zahtev mora grozdje za Teranton dosegati visoke kriterije. Trgatve Terantona so zato posebne priložnosti, ki jih obeležujemo le ob najboljših letinah.˝

Preberi več

Kras se je predstavil na največjem avstrijskem ljudskem praznovanju, ki se je v nedeljo, 16. septembra, odvijal v centru starega mestnega jedra v Gradcu. S svojo raznoliko turistično in kulinarično ponudbo je pritegnil zanimanje številih obiskovalcev.

Preberi več
Loading...