Med 15.4. in 18.4.2018 je v Veroni potekal že 52. Vinitaly. Eden največjih svetovnih vinskih sejmov, je letos v Verono privabil 128.000 obiskovalcev, ki so imeli možnost degustirati vina več kot 4380 vinskih proizvajalcev iz 30 različnih držav.

Slovenski vinarji so se tudi letos odlično odrezali, predstavitev na enem osrednjih paviljonov je bila izjemno uspešna in odmevna. Kraški razstavni prostor je bil eden razpoznavnejših - napis TERAN, ki je oznanjal razstavni prostor je bil med najvišjimi v hali. Tudi kraški vinarji so na sejmu letos nastopili združeno - pod okriljem Konzorcija pridelovalcev kraškega terana se je predstavila tako klet Vinakras Sežana kot tudi zasebniki, ki so bili z obiskom in nastopom izjemno zadovoljni.

"Prepoznavnost in zanimanje za regijo, kot tudi sama vina se iz leta v leto povečuje. Zaslugo gre pripisati vztrajnosti in pripravljenosti vinarjev k skupnemu nastopu. Potrebno se je tudi zavedati, da ljudje vse bolj iščejo avtohtone, lokalne posebnosti, s katerimi prej niso bili seznanjeni. Slovenija, zlasti Kras ima na tem področju velik potencial." je pojasnil direktor kleti Vinakras, Marjan Colja.

Intervju 24ur
Klet Vinakras Sežana se je na sejmu predstavila z izbranimi vini iz linije Elite in Prestige.
Tujim obiskovalcem so poleg terana predstavili tudi vina iz vitovske grganje (bele avtohtone sorte) ter preostala izbrana vina, ki zorijo v kleti.
Obiskovalci so bili pozitivno presenečeni tako nad vini, kot nad lepotami, ki jih premore Slovenija kot država. Štirje dnevi so minili izjemno hitro.
Ob sejemski predstavitvi je potekalo namreč tudi veliko dogodkov ter vodenih degustacij in ciljno usmerjenih delavnic za spodbujanje stikov med razstavljavci in poslovnimi obiskovalci.

Bi si želeli ogledati utrinke iz sejma?