Blog

Vinakras January 01 Novice

V sredo, 12. junija smo imeli v gosteh župane treh zveznih držav Avstrije: Gradiščanske, Spodnje Avstrije ter Štajerske. V družbi župana občine Sežana, g. Davida Škabarja, smo gostom razkazali klet ter jim ob večerji predstavili edinstvenost kraške eno-gastronomije.

Preberi več
Vinakras January 01 Novice

Cenjene stranke obveščamo, da bo enološki laboratorij v času med 12.06.2019 do predvidoma 18.06.2019 opravljal le analize skupnega in prostega SO2.

 

Preberi več

Dovolite, da vas popeljemo na Kras, v deželo, kjer že od 1947 z vztrajnostjo in predanostjo pišemo zgodbo o uspehu in pridelavi vrhunskih vin... Stopite z nami na popotovanje po kleti.

Preberi več

V soboto, 8. junija 2019, se je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani odvil že 3. Festival kraškega pršuta. Obiskovalci so v čudovitem sončnem dnevu okušali slasten kraški pršut ter degustirali izbrana vina iz Krasa.

Preberi več

Z veseljem vam sporočamo, da smo na mednarodnem ocenjevanju Premios Internacionales Vino y Mujer 2019 prejeli tri diamantne medalje.

Preberi več

Sicilija - temperamentni otok sonca, olja in vina zapeljuje popotnike s svojo brezčasno lepoto vse od časa legend. Neskončni nasadi pomaranč, ognjena energija Etne, ulice Palerma, pisane tržnice okusov ter odmev antične veličine vas bodo povsem očarali. Ob prepletu edinstvenega mozaika kulinarike in izvrstnih vin boste zlahka razumeli zakaj jo poimenujejo tudi biser Sredozemlja.

Preberi več

V petek, 29.03.2019 so se na Pomorski postaji v Trstu na srečanju Bollicine sul Golfo/ Mehurčki ob Tržaškem zalivu zbrali proizvajalci, dobavitelji in ljubitelji penečih vin iz severne Italije, Slovenije in Hrvaške. Skoraj 70 vinarjev je ponudilo svoje najboljše penine, ki so se prelivale po trebušastih kozarcih pokuševalcev in se z drobnimi mehurčki poigravale z brbončicami pokuševalcev.

Preberi več

Med 17. in 19. marcem, se je v nemškem Düsseldorfu odvijal največji svetovni sejem vina in žganih pijač – Prowein. Letos se ga je udeležilo 6.500 razstavljavcev iz 60 držav, obiskalo pa ga je 58.500 obiskovalcev iz 130 držav. Na njem se je v okviru Vinske družbe Slovenije, predstavila tudi klet Vinakras Sežana, s svojo ponudbo vin iz linije Prestige. Več o sejmu si lahko preberete v nadaljevanju.

Preberi več
Vinakras January 01 Novice

Hotel Savoia Excelsior se je v nedeljo,17.3.2019 prelevil v vinski salon, absolutna protagonistka pa je bila rdeča kapljica. Letošnji Teranum se je začel dopoldne z degustacijo pod vodstvom »vinskega filozofa« Gaeja Saccoccia, nadaljeval pa popoldne, ko so obiskovalci pokušali vina kraških proizvajalcev.

Preberi več
Vinakras January 01 Novice

V sredo, 20. marca 2019 je v veliki dvorani Zavoda SloVino potekalo tekmovanje Sommelierska selekcija 2019. Za naklonjenost 31 članske sommelierske komisije se je potegovalo 218 različnih vin. Strokovna komisija je Teran Prestige letnik 2016 uvrstila v seznam vin, ki so priporočena k jedem iz govedine in divjačine.

Preberi več
Loading...