V osrčju Krasa že od leta 1947 pišemo zgodbe uspeha.

Dolgoletna tradicija in zaupanje kraških kmetov sta pripomogla, da smo postali največja klet v najmanjšem vinorodnem okolišu.

Raznolikost in posebnost kraškega vinorodnega okoliša se odražata v vseh naših vinih, med katerimi prav gotovo izstopa Teran PTP … in če že izpostavimo našega kralja, ne moremo mimo tega, da ne bi izpostavili tudi naše kraljice, Vitovske grganje.

Pisalo se je leto 2016, ko smo v celoti prenovili klet za zorenje vrhunskih vin, z arhivo in prodajno promocijske prostore z veliko degustacijsko sobo.

Pisalo se je leto 2018, ko smo postali bogatejši za lastno vinsko banko, kjer gostuje 33 vinskih sefov.

In piše se leto 2020, ko hitimo našim zastavljenim ciljem naproti.

Petek, 26. junija, bomo v sklopu vinskega bara otvorili Kraško dvorišče, kjer vas bomo v sodelovanju z Mlekarno Planika ter pršutarno KRAS, razvajali s pestro vinsko in kulinarično ponudbo.

Pred – otvoritveno dogajanje, bosta popestrila Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, oz. King-a (Mobilni studio Radia 1), ki nas bosta s svojim programom zabavala med 16:00 in 19:00 h.

V tem času bo možnost brezplačnega ogleda vinske kleti.

Ob 19:00 h sledi otvoritvena slovesnost, kjer nas bosta pozdravila direktor Vinakrasa, g. Marjan Colja in kmetijska ministrica, ga. Aleksandra Pivec.

Sledilo po prijetno druženje ob vrhunski glasbeni spremljavi kraškega dua »Tiasha acoustic«.

Dobrodošli v petek, 26.6.2020, od 16 h dalje, v deželo terana in pršuta, na VINAKRAS Sežana.