Med 17. in 29. marcem, se je v nemškem Düsseldorfu odvijal največji svetovni sejem vina in žganih pijač – Prowein. Letos se ga je udeležilo 6.500 razstavljavcev iz 60 držav, obiskalo pa ga je 58.500  obiskovalcev iz 130 držav.

Na njem se je v okviru Vinske družbe Slovenije, predstavila tudi klet Vinakras Sežana, tokrat s ponudbo vin iz linije Prestige. Gre za linijo vin, ki jim je dodatna pozornost namenjena že od samega začetka. Grozdje višje kakovosti namreč raste na izbranih vinogradih in je obrano izključno ročno. Izbrana vina nato zorijo v barrique sodčkih, po stekleničenju pa počivajo še pol leta v steklenici. Na ta način vinom omogočimo, da ohranijo vse značilnosti, ki jim jih je podarila narava.

Nad vini iz linije Prestige so bili navdušeni tudi obiskovalci sejma. Letošnja predstavitev je namreč presegla vsa pričakovanja, česar smo izjemno veseli. Veliko zanimanja je bilo zlasti za Teran Prestige in Teranton – vini, ki sta prejeli že vrsto mednarodnih medalj in priznanj. Tuje strokovnjake sta prepričala tudi Merlot Prestige ter Rdeči Cuvée - novost v naši prodajni ponudbi. Veliko pohval pa je požel tudi Teranov liker Prestige, ki je ponovno očaral s svojim sladkim in očarljivim okusom. Med ponudbo belih vin sta se za pozornost strokovne javnosti letos potegovali Vitovska Prestige ter Malvazija Prestige. Obiskovalce sta prepričali s svojim elegantnim in plemenitim okusom, ki osvoji tudi najbolj zahtevne.

Vsekakor so pohvale in zanimanja obiskovalcev dodatna spodbuda in potrdilo, da so naša prizadevanja za razvoj kakovostnih vin v sozvočju z družbeno odgovornostjo in trajnostnim razvojem okolja, dobra smernica tudi za v prihodnje. 

Vsem obiskovalcem in poslovnim partnerjem se še enkrat zahvaljujemo za obisk.Fotografije: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann