V Hong Kongu je med 8. in 10. novembrom potekal eden največjih in najpomembnejših sejmov s področja promocije vina, alkoholnih pijač in prehrambnih proizvodov v Aziji »Hong Kong International Wine & Spirits Fair«. Vinakras Sežana se je sejma udeležila že tretje leto zapored. Otvoritve sejma se je udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, ki je v Hong Kong prispela z gospodarsko delegacijo. Ministrica je na razstavnem prostoru Slovenije sprejela tudi številno delegacijo, ki je spremljala otvoritev ter ji predstavila Slovenijo iz različnih aspektov.

Poleg vina je bila ena osrednjih tem pogovora namenjena turizmu in turistični pomociji Slovenije. »Izjemno smo zainteresirani, da bi Hongkong prepoznal Slovenijo kot pomembno turistično destinacijo, z izvrstno kulinariko, prelepim podeželjem, naravnih biserov in prijaznih ljudi.« je ob tej priložnosti povedala dr. Aleksandra Pivec. V tem obziru je imel razstavni prostor tudi posebnem informativni pult, kjer so se obiskovalci in poslovni partnerji imeli možnosti seznanitvi z raznoliko turistično ponudbo, ki jo ponuja Slovenija.

Teran navdušil ljubitelje vin

˝Tržišče Hong Konga postaja iz leta v leto vse bolj zahtevno. Vinski poznavalci so v nenehnem iskanju vinskih posebnosti in avtohtonih sort. Izrazito je zanimanje predvsem za rdeča vina. V tem pogledu je kraški vinorodni okoliš izjemno dragoceni prostor, ki lahko ponudi nekaj povsem unikatnega. Teran. Poznana slovenska vinska posebnost pridobiva z leti v strokovnih vinskih krogih Hong Konga vse več zanimanja.˝ je povedal g. Marjan Colja, direktor Vinakras.

Zanimanja in pohvale pa so letos prejela tudi preostala rdeča vina iz linije Prestige s katerimi se je klet Vinakras predstavila na letošnjem sejmu. Gre za izbrano linijo vin, ki so proizvedena v omejenih količinah. Grozdje za linijo Prestige je pridelano le na najboljših vinogradih. Zaradi želje po zagotavljanju najboljše kakovosti je trgatev za vina iz linije Prestige ročna. Vsa vina so nato zorjena v lesenih sodih pod skrbnim nadzorom enologov. Predanost delu se odraža tudi v prejetih priznanjih iz najbolj prestižnih mednarodnih vinskih ocenjevanj.

Utrinke iz sejma v Hong Kongu si lahko ogledate v fotogaleriji.