V nedeljo, 4.2.2018 se je klet Vinakras predstavila na enem najbolj ekskluzivnih in prestižnih vinskih dogodkov v Benetkah - ˝Zaželena je rdeča obleka˝. V razkošnih dvoranah hotela Westin Europa & Regina, se je letos že osmič zapovrstjo predstavilo preko več kot 80 najbolj priznanih proizvajalcev vin iz dežele Furlanije-Julijske krajine in Slovenije.

Dogodek, ki vsako leto pritegne izjemno število obiskovalcev in poznavalcev iz celega sveta je tudi letos beležil izjemen obisk. Klet Vinakras se je na dogodku predstavila z izbranimi rdečimi vini iz linije Elite in Prestige. Obe liniji združujeta vina, ki so namenjena ljubiteljem dodanih vrednosti.

˝Skrbna maceracija in nato zaokrožitev v lesenih sodih, dajejo vinom polnost, da se lahko spajajo z izbranimi jedmi. V izbranih steklenicah se hrani skrivnost stoletne dediščine, ki daje vinom pečat unikatnosti.˝ je o linijah Elite in Prestige povedal direktor Vinakras, Marjan Colja.

Pečat, ki so ga zaznali tudi obiskovalci dogodka. Izjemno zanimanje širše javnosti sta namreč pritegnila zlasti Izbrani Teran PTP Elite l. 2015 ter Rdeči Cuvèe Prestige l. 2013.

Velja omeniti, da so se na dogodku v okviru Konzorcija kraških pridelovalcev terana predstavili tudi ostali vinogradniki in vinarji s področja Krasa, ki so s predstavitvijo doprinesli k promociji regije in odličnih vin iz Krasa. Dogodka se je udeležila tudi kraljica Terana, Tinkara Gulič.

Predstavitev v Benetkah