V ljubljanskem hotelu Union je v petek, 16.2.2018 potekal jubilejni, peti salon penin, ki je letos postregel z rekordno udeležbo vinarjev in ponudbo penečih vin. Obiskovalci salona so namreč lahko degustirali kar 120 različnih penečih vin.

Tudi letošnja sezona vinsko-kulinaričnih dogodkov v prestolnici se je otvorila s prestižnim salonom penin, ki je na enem mestu združil najboljše pridelovalce penečih vin, njihova vrhunska peneča vina, izbrano kulinariko in številne ljubitelje elegantnih mehurčkov. In tudi tokrat so organizatorji ostali zvesti svojemu poslanstvu: širjenju in dvigovanju nivoja kulture vina skozi izobraževanje. V ta namen so skozi ves dan potekale brezplačne vodene degustacije.

Klet Vinakras se je letos predstavila s svojimi tremi, že dobro poznanimi peninami, pridelanimi po Charmat metodi. Kraška penina, Marmorna penina ter penina Rose so razvajale obiskovalce s prijetno sadnostjo in svežino. Poleg treh, že prej omenjenih penin, pa se je klet letos odločila obiskovalcem festivala pripraviti presenečenje. Premierno in ekskluzivno za Salon penečih vin je klet predstavila belo penino Prestige, l. 2014, pridelano po klasični metodi.

Gre za popolno novost, ki bo do poletja na voljo tudi v prodajalnah vin Vinakras. Penina je narejen iz avtohtone sorte: vitovska grganja in je brez ostanka sladkorja. Poleg bele penine Prestige zorijo v kleti tudi steklenice rdeče penine Prestige, prav tako letnik 2014.

Salon penin Ljubljana