Radio Koper, Televizija Koper in časnik Primorske novice
so v soboto, 20.1.2018 v osrednji dvorani Kosovelovega doma v Sežani že trinajstič zapored razglasili Osebnost Primorske. Letošnji nabor finalistov je bil raznolik. Nominiranci so zastopali skoraj vse dele Primorske, od Posočja, preko Goriške, Postojnskega, Bistriškega in Brkinov do Istre in slovenskega zamejstva. Prav tako pestra pa so bila tudi področja njihovega delovanja, od glasbe, filma, civilne zaščite, zdravstva do znanosti, zgodovine in ohranjanja etnološke dediščine.

Vsak izmed njih je s svojim delom, etično držo in osebnostnim zgledom prispeval v dobrobit družbe. Kljub vsemu so se gledalci in poslušalci odločili, da si naziv Osebnost Primorske 2017 zasluži Benjamin Ličen, Benđo - legendarni primorski letalec, ki se v svoji dolgoletni karieri pilota ni zadovoljil samo z letalskimi dosežki, pa čeprav je postal tudi večkratni prvak v akrobatskih letih, med drugim je poletel tudi pod solkanskim mostom.

Svoje “užitke v zraku” je namreč želel združiti tudi s humanitarnim delom. Njegov pogled iz zraka rešuje življenja na tleh. In čeprav je za svoje delo prejel tudi najvišje priznanje - kip civilne zaščite, še ne namerava pristati. Svoje znanje pa prenaša tudi na mlade pilote.

Tudi letos je klet Vinakras Sezana dogodek s ponosom podprla. Po zaključni prireditvi smo z obiskovalci nazdravili ob izbranih kapljicah iz naše kleti.
Vas zanimajo utrinki iz prireditve in zakulisja? Oglejte si jih v fotogaleriji.

Besedilo in fotografije: Radio Koper, Zdravko Primožič