Predstavljamo vini iz linije Elite, ki sta prejeli zlati madalji na ocenjevanju vin Vino Slovenija 2020, Gornja Radgona.

 

[LINIJA ELITE: Izbrani Teran & Cabernet Sauvignon]

 

IZBRANI TERAN ELITE je najbolj prepoznavna buteljka iz naše kleti. Skozi čas se je njena grafična podoba prilagajala trendom, ki jih narekuje trg. Zaščitni znak vin iz te linije  ostaja «kraška rozeta«, ki je z zadnjo spremembo etikete v letu 2018 postavljena na vidnejše mesto.

Izbrani teran PTP je vino iz najboljšega grozdja sorte refošk s Krasa, ki že ob trgatvi dosega višje sladkorne stopnje. Kasneje je s strani pooblaščene organizacije ocenjeno kot vrhunsko vino.

V naši kleti grozdje, ki izpolnjuje pogoje za predelavo v izbrani teran, skrbno ločimo. Sledi postopek, ki med drugim predvideva daljšo maceracijo v kontroliranih pogojih. Pripravljeno vino najmanj leto dni zori na lastnih finih drožeh v posodah iz nerjavečega jekla. Šele nato vino stekleničimo.

Vino odlikuje  globoka rubinasto rdeča barva z vijoličnimi odtenki, intenzivna aroma dozorelih gozdnih sadežev, poživljajoča svežina in edinstven okus. Vse skupaj se spajaja v popolno harmonijo, kar se zaključi še z bogatim pookusom.  Priporočamo ga h kraškemu pršutu, suhomesnatim narezkom, mesnim jedem z žara in divjačini.

 

CABERNET SAUVIGNON iz naše kleti se kot sortno vino predstavlja samo v liniji Elite.

Svetovno razširjena sorta odlično uspeva tudi na Krasu, kar dokazujejo tudi prejete visoke ocene. S trdim delom v vinogradu, skrbno vinifikacijo in delnim zorenjem v lesenih sodih, vino pridobi svojevrsten pečat.

Odlikuje ga granatno rdeča barva in sortno značilen vonj, ki spominja na črni ribez, zrele slive in zeleni poper. Bogat, mehak okus je začinjen z dozorelimi tanini in izpopolnjen z uglajenim pridihom lesa.

Priporočamo k govejemu ali divjačinskemu golažu, k pečenki, jagnjetini in teletini na žaru.