S ponosom vam sporočamo, da je Rdeči Cuvée Prestige, letnik 2013 prejel srebrno medaljo na prestižnem mednarodnem ocenjevanju Concours Mondial de Bruxelles, ki je letos beležil rekordne rezultate. Na ocenjevanje je prispelo kar 9080 vin iz 50 različnih držav.

Komisijo je sestavljalo 321 mednarodno priznanih ocenjevalcev vin, ki so medalje podelili le najboljšim vinom iz posamezne kategorije.
V takšni konkurenci je prejetje srebrne medalje vsekakor izjemen dosežek in čast.
Obenem gre tudi za potrditev kakovosti linije Prestige, ki ji v kleti Vinakras Sežana namenjamo izjemno veliko pozornosti.

Rdeci Cuvee
Rdeči Cuvée Prestige združuje harmonijo najboljših sort Primorske vinorodne dežele - merlot, refošk in cabernet sauvignon. Grozdje je trgano izključno ročno, v obdobju polne zrelosti posamezne sorte. V času dvotedenske maceracije izlužimo od sonca zrele tanine, nato pa vino zori še naknadni dve leti in pol v sodčkih ameriškega in francoskega porekla. Po stekleničenju pustimo vino počivati še pol leta v steklenici.

Rdeči Cuvée Prestige je na voljo v naši prodajalnah vin Vinakras v Sežani ter Ljubljani.
Izbrana vina kleti Vinakras Sežana pa lahko spoznate tudi v okviru vodenega ogleda kleti in degustacij, ki jih omogočamo skozi celo leto.