Martinovanje na Krasu 2017

Martinovanje na Krasu 2017  -
v znamenju dobrodelnosti, vrhunskih vin, odlične kulinarike ter športa


Pretekli konec tedna je na Krasu potekalo že 4. Martinovanje na Krasu. Osrednja prireditev jeseni je tudi letos na Kras privabila izjemno število obiskovalcev, ki so lahko poleg enogastronomskih užitkov bili deležni tudi kulturnega in športnega programa.

Kleti Vinakras Sežana je prireditev tudi letos s ponosom podprla. Poleg sponzorske vloge ter pokroviteljstva teka Vinakrasova 5ka
, je bila klet aktivni partner programa. Na Martinovo soboto smo obiskovalce popeljali skozi prenovljene dele kleti, prisotni pa smo bili tudi na blagoslovih vina v Štanjelu in Dutovljah ter klet predstavljali na osrednji prireditvi v Štanjelu.

Obenem je bila letos v okviru praznovanja 70. letnice kleti sprejeta odločitev za samostojno nadgradnjo dogajanja. V ta namen smo 10.11.2017 v Športnem parku Sežana, pod šotorom, organizirali dobrodelni koncert: Martinovanje z Modrijani – 70.let kleti Vinakras Sežana.
Izkupiček od prodaje vstopnic smo namenili letovanju otrok iz 7 osnovnih šol, ki se nahajajo v sledečih občinah: Sežana, Komen, Divača, Hrpelje-Kozina, Vipava ter Miren Kostanjevica.

Kraševci so se tudi tokrat izkazali kot izjemno dobrodelni. S skupnimi močmi smo namreč skozi celotni večer zbrali kar 2500€ sredstev. Direktor kleti Vinakras, g. Marjan Colja je bon dobrodelnosti predal sekretarki Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana, ga. Ani Pangos, ki bo skrbela, da bodo sredstva pravično razporejena med vse šole in bo letovanje omogočeno čim večjemu številu otrok.

Predaja bona dobrodelnosti

Vrhunec dogodka je zaznamoval prihod kraljice Terana, ki je v družbi direktorja kleti Vinakras, g. Marjana Colje ob polnoči zabila pipo v sodček in tako uradno otvorila Martinovanje na Krasu. Dogodku sta se pridružila tudi kraljica in kralja Kostanjev ter tako še dodatno popestrila dogajanje.


                          Zabinanje pipe 
Mlado vino

Veseli nas, da je skrb za dobrobit otrok naš skupni cilj in lahko s tovrstnimi prireditvami prispevamo lokalni skupnosti. V ta namen bi se želeli še enkrat zahvaliti vsem, ki so kakorkoli prispevali k organizaciji prireditve ter vsem, ki so prireditev podprli kot obiskovalci. Posebna zahvala gre tudi ansamblu Modrijani, ki so kljub izjemno zasedenem urniku, našli čas in s pozitivno energijo ustvarili unikatno vzdušje.
Ponovno hvala!

PS: Fotografije posameznih dogodkov iz Martinovanja z Modrijani ter Martinovanja na Krasu 2017 bodo na voljo na spletni strani Vinakras Sežana v prihajajočih dneh.