PREDSTAVITEV KRASA NA NAJVEČJEM AVSTRIJSKEM LJUDSKEM PRAZNOVANJU

V nedeljo, 16. septembra se je v centru starega mestnega jedra v Gradcu odvijalo eno izmed največjih avstrijskih ljudskih praznovanj. Sončna nedelja je na dogodek privabila preko 100.000 obiskovalcev, željnih dobre kulinarike in prijetnega druženja. Na šestih stojnicah so se predstavile različne slovenske regije, med njimi tudi Kras.
Vinakras Sežana se je letos na prireditvi predstavil s svojo ponudbo vin iz linij Elite in Prestige ter turistično ponudbo v okviru lastne turistične agencije. Obiskovalce so zanimala zlasti doživetja, ki temelijo na trajnostnem turizmu ter enogastronomiji.

Dogodka se je udeležila tudi najboljša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze, ki je na dogodku gostovala kot
ambasadorka državnega slogana I Feel sLOVEnia . Iz časa športne kariere je Tina namreč zelo poznana avstrijski javnosti, zato jo je pred mikrofon povabila tudi avstrijska državna televizija ORF. Da je bila izkušnja na festivalu odlična, je pozneje razkrila tudi svojim sledilcem na socialnih omrežjih in objavila fotografijo na kateri je slikana ravno na stojnici Krasa.
Da je bila udeležba in predstavitev Slovenije na dogodku v Gradcu opažena, govori tudi dejstvo, da se je novica o tem pojavila v vseh večjih časopisih Avstrijske Štajerske.

Tina Maze na stojnici Krasa