OBISKAL NAS JE SVETOVNO ZNANI VINSKI PISEC DR.WHITE

 

V sredo, 19.02.2020, nas je obiskal svetovno znani vinski pisec dr. Paul J. White s spremstvom. Glavna enologinja Nika Gregorič  je druščini razkazala posestvo Vinakras-a, ki se nahaja v okolici Komna. Druženje se nadaljevalo v prostorih Vinakras-a v Sežani. Po ogledu kleti je sledila pokušnja izbranih vin ob prigrizku s Kraškim pršutom Kras in sirom Tolminec. Teran ptp je vino, ki ga je dr. White predhodno že poznal, kot slovensko vinsko posebnost. Navdušenja ni skrival nad Terantonom, letnik 2013, ki ga je očaral. Avtohtona kraška sorta vitovska oziroma vitovska grganja je bila zanj novost. Z veseljem jo je okušal v treh različicah: peneče se vino Natur, sveža Vitovska Elite in zorjena Vitovska Prestige.  V veselje nam je, da vina Vinakras pridobivajo prepoznavnost na mednarodnem vinskem področju. 

Vse ljubitelje vin vljudno vabimo, da nas obiščete. Za manjše in večje skupine organiziramo oglede kleti in degustacijo izbranih vin ob različnih prigrizkih.

 

Dr. White je  obiskal Vinakras tudi v družbi g. Slavka, vodje  festivala Salon Sauvignon s Ptuja, kateri nam je prijazno dovolil objavo slik.