Poletje je idealni čas za pripravo koktejlov. V ta namen smo za ljubitelje vin v juniju pripravili delavnico OSVEŽILNIH POLETNIH KOKTEJLOV. Delavnica je bila namenjena tako poznavalcem, kot tudi osebam, ki so vinski svet šele začele spoznavati.

Sommelier Peter Boršič je uvodoma razkril zgodovino koktejlov in postregel s kar nekaj zanimivimi informacijami. Ste vedeli, da koktejl v angleškem jeziku (cocktail) pomeni petelinji rep? Po eni izmed teorij naj bi ime izviralo iz petelinjih bojev, pri katerih je imel lastnik zmagovalnega petelina pravico, da je poraženemu petelinu izpulil repna peresa. Zmagi so nato nazdravili s pijačo On the Cock's tail.

Uvodnemu delu delavnice je zatem sledil praktični, kjer so se gostje lahko preizkusili v pripravi osvežilnih koktejlov. Z napotki je bila v pomoč tudi Andreja Cerkvenik (domačija Belajevi), ki je podrobneje predstavila posamezna zelišča in njihove učinkovine. Gostje so preživeli čudovit večer v prijetni družbi ter domov odnesli kar nekaj zamisli za pripravo odličnih koktejlov s katerimi presenetiti svoje goste in najdražje.

Delavnica koktejli
Fotografija: Olga Knez

Se želite v prihodnje udeležiti naših vinskih delavnic?

Napovednik delavnic lahko spremljate na sledeči povezavi: https://vinakras.si/delavnice-2018.
V jesensko-zimskem sklopu 2018 so predvidene še 3 delavnice.

V kolikor želite biti obveščeni o dogodkih in preostalih novicah preko E-pošte, nam pošljite sporočilo na: vinakras@siol.net.