Dan odprtih vrat

 

 

DAN ODPRTIH VRAT KLETI VINAKRAS, nedelja 13. avgust 2023  

 

 

V nedeljo, 13. avgusta 2023, vinska klet Vinakras za vse obiskovalce Praznika terana in pršuta odpira svoja vrata.


Vabimo vas na brezplačne vodene oglede kleti med 9. in 13. uro. Zaključku ogleda sledi brezplačna degustacija terana (kozarec terana). Poleg brezplačnih vodenih ogledov lahko na kraškem dvorišču degustirate izbrana vrhunska vina ter odličen kraški pršut pršutarne Kras.

Ob 10. uri je potrjen obisk vinskih kraljic. 

Za otroke organiziramo ob 11. uri otroško delavnico: Spoznaj Terankota.


Vinska klet Vinakras je največji svetovni pridelovalec edinstvenega vina teran. S turistično ponudbo vinsko kulinaričnih doživetij gradimo vinsko destinacijo Kras in navdušujemo tako domače kot tuje goste, ki želijo okusiti in s seboj ponesti edinstveno zgodbo Krasa in terana. Izbrana vina, ki zorijo v kleti Vinakras, so del večstoletne dediščine vinarstva in vinogradništva. Sprehod po kleti, vonj po hrastovih sodih, okušanje vina in zapeljevanje s kulinariko – to je le del ponudbe, ki jo doživite v vinski kleti Vinakras.

 

Več informacij:

M: +386 31 643 385

E: turizem@vinakras.si

www.vinakras.si

 

 

 

Otroška delavnica: Spoznaj Terankota

OTROŠKA DELAVNICA Z ENOLOGINJO KLETI VINAKRAS, SANJO PLANINŠEK

 

 

 

Otroška delavnica z enologinjo kleti Vinakras Sanjo Planinšek v degustacijski sobi Vinakras. Delavnica bo trajala od 11. do 12. ure. Vsebina delavnice bo prilagojena otrokom, starim  od 5 do 12 let.

 

Vsakega otroka čaka prigrizek in presenečenje. Delavnica je brezplačna.Obvezna je predhodna prijava. Število mest je omejeno.

 

Prijave zbiramo od 24.7.2023 na:

E: turizem@vinakras.si

T: +386 31 643 385