V petek, 24.11.2017 je Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana svojim članom podelila jubilejna priznanja za 10, 20, 30, 40 in letos tudi 70 let uspešnega poslovanja v obrti in podjetništvu. Podeljena so bila tudi častna odlikovanja in priznanja, z namenom nagrajevanja in nadaljnje spodbude, kot zahvalo za aktivno udejstvovanje in delovanje v zbornici ter za dosežke na področju razvoja v obrti in podjetništvu.

Slovesnosti so se udeležili poleg članov zbornice tudi številni ugledni gostje ter predstavniki medijev. Zbrane goste je uvodoma nagovoril predsednik OOZ Sežana, g. Jernej Bortolato. Besedo je nato prevzel generalni direktor OZS Slovenija, g. Danijel Lamperger. Kot zadnjemu je govor pripadel še županu občine Komen, g. Marku Bandelliju.


Spremljevalni program večera je z glasbenih predahi dodatno popestril Drago Mislej Mef, letošnji prejemnik Ježkove nagrade. V prijetnem vzdušju je letos zbornica podelila 28 jubilejnih priznanj, 8 posebnih priznanj ter 1 častno priznanje.

Častno priznanje je bilo po izboru strokovne komisije za priznanja in odlikovanja podeljeno zunanji instituciji, kot priznanje za visoko stopnjo uspešnega poslovnega sodelovanja z zbornico pri njenih aktivnostih in naporih pri razvoju obrtništva in zasebnega podjetništva. Letos je ta častno priznanje pripadalo zadrugi Vinakras Sežana.

Kot je povedal direktor Vinakras Sežana, g. Marjan Colja gre za: ˝Izjemno čast, ki je odsev večletnega uspešnega sodelovanja z zbornico ter aktivnosti vezanih na utrjevanje poslovnega sodelovanja v širši lokalni skupnosti.˝

Večer se je zaključil v znamenju prijetnega druženja, ob prigrizku kraških dobrot in izbranih žlahtnih kapljic iz kleti Vinakras Sežana. Več utrinkov iz dogajanja si lahko ogledate v fotogaleriji.