20. Slovenski festival vin z ambicioznim podnaslovom » Festival vseh festivalov «, je pretekli petek in soboto, 17. in 18. novembra 2017, Ljubljano spremenil v pravo vinsko prestolnico in z rekordnimi številkami in izjemno organizacijo še enkrat dokazal, da je največja in najprestižnejša vinska prireditev v Sloveniji.

Na festivalu se je letos predstavilo preko 240 vinarjev, ki so svoja vina predstavili 2000 obiskovalcem. Jubilejno praznovanje Slovenskega festivala vin je bilo letos tako veliko, da sta festival gostila kar dva hotela v centru Ljubljane – GH Union in Hotel Slon. Dve lokaciji sta bili velik logistični izziv tako za organizatorja, kakor tudi za vinarje in obiskovalce, a je bili tudi ta izziv uspešno premagan na zadovoljstvo vseh.

Klet Vinakras Sežana se je v okviru letošnjega festivala predstavljala na več lokacijah. Izbrana vina kleti so obiskovalci lahko okusili tako v osrednjem delu Unionske dvorane, kot v Salonu terana in kraškega pršuta, ki je potekal v hotelu Slon. Za ljubitelje terana so bila oba dni organizirane tudi strokovne delavnice, kjer so imeli obiskovalci možnost  degustacije najbolje ocenjenih teranov iz različnih ocenjevanj in izborov. Klet Vinakras Sežana je ob tej priložnosti za degustacijo ponudila IZBRANI TERAN PTP ŠAMPION, l. 2016, ki je letošnji prejemnik laskavega naziva ŠAMPION v kategoriji teranov na ocenjevanja Vino Slovenija 2017.

Z vami delimo nekaj utrinkov iz dogajanja.

Obenem bi se želeli ob tej priložnosti še enkrat želeli zahvaliti vsem obiskovalcem, ki so si vzeli čas in se prepustili opojnim okusom naših vin, kot tudi organizatorju, ki je poskrbel za brezhibno izvedbo. V izjemno čas nam je, da smo bili lahko del tako pomembnega jubileja.

Slovenski festival vin