Vsebnost sladkorja |
suho |
Sorta |
merlot, refošk, cabernet sauvignon |
Trgatev |
grozdje je bilo trgano ročno, v obdobju visoke zrelosti posamezne sorte |
Trgatev in predelava |
grozdne jagode smo v kontaktu z moštom macerirali tekom celotne fermentacije, do 14 dni. Po rahlem stiskanju je bil opravljen biološki razkis |
Zorenje |
24 mesecev v 225 L barrique sodčkih. Po stekleničenju vino še vsaj pol leta zori v steklenici |
Vinorodna dežela |
Primorska |
Barva |
intenzivna rubinasto - rdeča barva |
Vonj |
sušene slive, višnjeva marmelada, brusnice. Z zorenjem v lesenih sodih je vino razvilo tudi terciarne arome kave in tobaka |
Okus |
dolg, odličen okus, mineralen, zreli, žametni tanini in dolg pookus |
Ujemanje s hrano |
priporočamo k jedem iz zorjenega mesa, suhomesnatim izdelkom, mesnim jedem z žara in divjačini |
Temperatura serviranja |
16 - 18°C |
Cena v Prodajalni vin Sežana |
14,90 € |