| Vsebnost sladkorja | 
                suho | 
			
											
				| Sorta | 
                merlot, refošk, cabernet sauvignon | 
			
											
				| Trgatev | 
                grozdje je bilo trgano ročno, v obdobju visoke zrelosti posamezne sorte | 
			
											
				| Trgatev in predelava | 
                grozdne jagode smo v kontaktu z moštom macerirali tekom celotne fermentacije, do 14 dni. Po rahlem stiskanju je bil opravljen biološki razkis | 
			
																																				
				| Zorenje | 
                24 mesecev v 225 L barrique sodčkih.  Po stekleničenju vino še vsaj pol leta zori  v steklenici | 
			
																
				| Vinorodna dežela | 
                Primorska | 
			
																					
				| Barva | 
                intenzivna rubinasto - rdeča barva | 
			
											
				| Vonj | 
                sušene slive, višnjeva marmelada, brusnice. Z zorenjem v lesenih sodih je vino razvilo tudi terciarne arome kave in tobaka | 
			
											
				| Okus | 
                dolg, odličen okus, mineralen, zreli, žametni tanini in dolg pookus  | 
			
																					
				| Ujemanje s hrano | 
                priporočamo k jedem iz zorjenega mesa, suhomesnatim izdelkom, mesnim jedem z žara in divjačini  | 
			
											
				| Temperatura serviranja | 
                16 - 18°C | 
			
																															
				| Cena v Prodajalni vin Sežana | 
                14,90 € |