Vsebnost sladkorja |
suho |
Sorta |
100% refošk |
Trgatev |
grozdje najboljše kakovosti je trgano ročno v času od poznega septembra do prvih dni oktobra |
Trgatev in predelava |
grozdne jagode smo v kontaktu z moštom macerirali 10 dni pri kontrolirani temperaturi. Po rahlem stiskanju je bil opravljen biološki razkis. Sledil je pretok in zorenje na ostanku lastnih kvasovk |
Zorenje |
posoda iz nerjavečega jekla, deloma zorenje v leseni posodi |
Vinorodna dežela |
Primorska |
Vinorodni okoliš |
izbrano grozdje s celotnega Krasa |
Barva |
intenzivna rdeča barva z vijoličnimi odtenki |
Vonj |
zrelo-sadna cvetica, ki spominja na maline, robidnice in zrelo, črno sadje |
Okus |
okus je poln, izrazit, saj v ustih najdemo tak občutek, kot smo ga zaradi vonja pričakovali. Ko je mlad so tanini še vihravi, bolj kot zori, bolj uglajen postaja. Zaključuje se počasi in z žametnim občutkom taninov |
Ujemanje s hrano |
priporočamo h kraškemu pršutu, ostalim suhomesnatim izdelkom, mesnim jedem z žara in divjačini |
Temperatura serviranja |
14-16 °C |
Cena v Prodajalni vin Sežana |
2,79 € |