STAROSTNA OMEJITEV


Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

 

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

VSTOPI

NATUR

Qty:

NATUR

Opis vina

Ancestralna metoda


Peneče se vino Natur je pridelano po ancestralni metodi (»pet-nat«) iz avtohtone sorte vitovske grganje. Stekleničeno je v zadnji fazi fermentacije, brez nikakršnih dodatkov, zato je vsaka steklenica unikatna. Vsem je skupno le to, da izražajo značilnosti sorte v vseh njenih aspektih. Bledo rumena barva, motna, s prisotnostjo usedlin, ki so odraz tehnologije pridelave, izrazito saden vonj s poudarjeno sortno aromo hruške, sveže in lahkotnega telesa.

Letnik 2018
Alkoholna stopnja 9,5% vol.
Vsebnost sladkorja izredno suho
Sorta 100% vitovska grganja
Trgatev trgatev v sredini septembra, nato mošt v fermentaciji stekleničen pri 25g/L nepovretega sladkorja, dokončanje fermentacije v steklenici z plutovinastim zamaškom (ancestralna metoda). Najmanj 6 mesecev zorenja na finih drožeh
Metoda Ancestralna ali ruralna metoda, »pet-nat«
Zorenje vino zori v steklenici na lastnih drožeh od stekleničenja do odprtja steklenice
Vinorodna dežela Primorska
Vinorodni okoliš Kras
Lega Devica Marija, Komen
Priporočilo k hrani priporočamo kot aperitiv ali k lahki hrani na osnovi sadja ali sveže sezonske zelenjave
Temperatura serviranja 4-8°C
Loading...