STAROSTNA OMEJITEV


Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

 

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

VSTOPI

Hruška s Teranom

Hruška v vinski srajčici, ki komaj čaka, da jo slečemo. Privoščimo si to rdečo zapeljivko in se prepustimo aromatičnim okusom. Primerna sladica za romantično večerjo.

Sestavine za 2 osebi

  • 2 sveži hruški 
  • 1 limona 
  • 175 ml rdečega vina 
  • 1 žlica belega martinija 
  • 1 žlica sladkorja 
  • 1 žlička mletega cimeta 
  • 4 klinčki 


Priprava

  1. Limono operemo, obrišemo in nastrgamo limonino lupino. Na kuhalnik pristavimo ozek in visok lonec, segrejemo rdeče vino, martini, sladkor, cimet, klinčke in dodamo limonino lupinico.
  2. Hruški operemo in olupimo, peclja pa pustimo. Sadeža postavimo v lonec z vinom in tesno pokrijemo ter 15 minut dušimo na majhnem ognju. Vmes ju večkrat prelijemo s tekočino, v kateri se dušita. Kuhani hruški odstavimo in malo ohladimo.
  3. Še topli hruški postavimo na desertna krožnika, prelijemo s tekočino in po želji okrasimo.

Recept je povzet po T.D. in je dostopen tudi na povezavi: http://okusno.je/recept/hruske-v-rdecem-vinu

Loading...