STAROSTNA OMEJITEV


Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!"

 

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.

S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

VSTOPI

O nas

So pokrajine v naši domovini, takšne in drugačne. In je Kras. Krasna posebnost.
Je zemlja tod in drugod, taka in drugačna. In je kraška jerina. Rdeča posebnost.
So vina, taka in drugačna.
In je teran. Žlahtna posebnost.

Tone Pavček
 

Kras – prostor, ki so ga s trdim delom oblikovali že naši predniki. Območje, kjer je večstoletna dediščina vinogradništva in vinarstva zapisana v vsakem koščku zemlje. Dežela, katere zgodba je zajeta v vsakem kozarcu naših vin.
 
V kleti Vinakras Sežana smo zavezani, da dolgoletno tradicijo in izročilo s ponosom in vztrajnostjo širimo dalje. Z globokim spoštovanjem do narave, od leta 1947 dalje pridelujemo vina vrhunske kakovosti. Zahvaljujoč predanosti in zaupanju kraških vinogradnikov, nam je skozi desetletja uspelo postati vodilna klet na kraškem vinorodnem okolišu, kjer je s trto zasajenih nekaj čez 600 ha vinogradov.

Raznolikost in posebnost tega vinorodnega okoliša se odražata v vseh naših vinih, med katerimi prav gotovo izstopa TERAN PTP - slovenska vinska posebnost. Vino pridobivamo iz sorte refošk. Zaradi specifičnih talnih in klimatskih razmer daje ta sorta na Krasu značilno vino – teran, katerega odlike se kažejo v svojevrstni cvetici, polnosti, visokem ekstraktu in živahni, intenzivni, rubinasto rdeči barvi. Teran je polno, gosto vino, ki daje ljudem moč in jih krepi. V njem se skriva Kras – rdeča zemlja, burja in sonce ter vztrajnost kraškega vinogradnika.

Od rdečih sort, zorimo na Krasu še merlot ter cabernet sauvignon.
Na rdeči, kraški zemlji pa so si svoje domovanje našle tudi bele sorte. Posebno pozornost namenjamo pridelavi vitovske grganje, malvazije, chardonnaya ter sivega pinota.


Loading...