Vinakras Sežana je za tematsko delavnico meseca decembra združil moči s svojimi odličnimi  vini, jedi je dodal kuharski mojster  Matjaž Lindič, večer pa je zaokrožila Andrejka Cerkvenik iz Belajeve domačije z dodatkom zelišč iz Krasa. Gastronomski večer pod imenom »Ali znamo izbrati vino?«. Predstavili smo vina v sozvočju s hrano in dodatkom zelišč.

Gostje so najprej uživali v pripravljeni mizi z svečanimi pogrinjki. Namen večera je bil, kako se pripraviti na prihajajoče praznike z izbiro pravega vina ob hrani. Tako smo poskušali pet hodni menu, kraljevali pa so goveji trganci na posteljici iz polente z dodatkom kraškega šetraja.

Tudi iz sladice, ki je delovala minimalistično je čute telesa opojil maksimalističen okus.

Udeleženci delavnice so se poskusili tudi v odpiranju in točenju vina, najbolj hrabri pa so tudi odpirali penino s sabljo in tako zaokrožili izjemno prijeten in poučen večer.

Peter Boršič, VINAKRAS  Z.O.O.  SEŽANA